Aszt akkor aszt úgy nem lehet!

Aszt akkor azt úgy nem lehet, hogy ne nézd megfele!

Aszt akkor aszt úgy nem lehet, hogy utolsó kommentek!

USA tripp, Los Angeles - Santa Maria 1. nap

2008.04.29. 15:08 Gecc

Eljott hat a nagy nap... ujra utra kelek, nem is kis tavon repulok egyet, illetve kettot. Chicago erintesevel, atszallassal Los Angeles-be megyek, ahol a fonokom var ram, innen kocsival korbe jarkalunk 1-2 helyen, majd Santa Maria-ba megyunk, ahol is egy BBQ party kereteben udvozolnek... jol! :-D

Nagyon korai a keles, hiszen a repulo reggel 6 korul indul a newarki repterrol Chicago-ba. A repterre taxival megyunk, ocsi kikiser, bar neki sem egy leanyalom olyan koran felkelni, aztan visszajonni meg annyira sem, hiszen nem a taxival jon vissza, hanem mergvarja, hogy becsekkoljak, aztan visszafele integessek neki, majd vonattal es busszal valahogy hazaevickel.
A taxit egy mar jol megszokott fickott ficko vezeti. Mindig Ot hasznaltak, ha a repterre kellett menni, mert feketen dolgozik, es 40 dolcsiert kiviszi az embert a repterre, ami egyebkent igencsak messze van Morristown-tol, ha auto mertekben szamoljuk a tavolsagot. A taxi idoben meg is erkezik, a hatalmas Lincoln csomagtereben elveszik a csomagom, pedig egy hatalmas borond es egy kisebb borond van nalam (a kisebbik ocsi cuccai, melyet haza kell vinnem/hoznom Mo-ra). Az utat nagyon elveztem, mert bizsergetoen jo volt arra gondolni, hogy megint repulhetek, uj helyeket lathatok, uj emberekkel ismerkedhetek meg, es ezek az erzesek ki is vettek az almot a szemembol, mintha csak teljesen kipihenve indultam volna utnak a kihivasokkal teli ismeretlen nagyvilagba.

A repterre boven idoben kiertunk, vasarnap reggel volt, szinte egy lelket sem lehetett latni az autopalyan, es a repter is kihalt volt. Aztan persze ahogy pirkadt az emberek is megjelentek a repteren, de akkor en mar a beszallasra vartam.
Ocsitol elbucsuztam, szar erzes volt ott hagyni, megint csak maganak, bar akkor mar tudtuk, hogy bo 4 honapon belul hazajon, eddig meg 8 honap telt el, hogy ujra lassam. ar O annyira nem szerette meg amerikat, mint en a 2 hetem alatt, de azert sok helyre elmentek egyutt a haverokkal, igy a munka mellett a szorakozas is teriteken volt. Furcsa, mert most is azt mondja, ha nem muszaj, nem menne vissza az USA-ba dolgozni. Szoval elbucsuztunk egymastol, irany a terminal. A gepre nem sokkal indulas elott fel is szalltam. Nem sok ember ment Chicago-ba, igy aztan a gep ha nem is urse, de talan meg felig sem telt meg. En is, mint masok is szinte egyedul ultunk a sorunkban. Kenyelmes volt, az biztos. A gep felszallt, es mar alig vartam, hogy az elso ahitott chicagoi kepet elkeszithessem, melyen a Sears Tower is latszik. Nagy almom, hogy egyszer oda is felmehessek... ha csak egy napot tolthettem volna Chicago-ban, egesz nap a kilatoban lettem volna. Sajnos a gep rossz oldalan ultem, igy csak annyit lattam belole, hogy etneztem a tuloldali uleseknel az ablakon, es nagyon messzirol de felsejlettek a korvonalai. Fenykep azonban nem keszult rola. A napfelkeltet azonban szinte a gepbol elhettem at, es nem volt ultolso latvany!






































Leszallas kozben azt figyeltem hatha valamilyen formaban kiderul, melyik lehet Al Bundy haza...






















Az atszallas nagyon gyors volt. Semmire nem volt idom. Jo lett volna szetnezni a kavezok kornyeken, de leszallas utan 3/4 oraval mar indult is tovabb a kovetkezo gepem LA-be. Csak azon izgultam egesz vegig, hogy a csomagom is atszall-e velem egyutt. Ketszer kerdeztem meg az utaskiseroket, de mindannyiszor nyugtattak meg, hogy nem kell izgulni. :-D
Felszallas utan egy jo 4-5 oras ut vette kezdetet, mely aszittem unalmas lesz, de vegul egesz vegig kifele neztem az ablakon, igy a kulonbozo videkek folott elrepulve minden szelsoseget megfigyelhettem.






































LA-hez kozeledve mar mindenki nagyon mocorgott, koztuk en is. A fonokomet mar egy jo ideje nem lattam, raadasul faradt is voltam mar. Azert Mo-hoz kepest California mar -9 ora, amikor ok kezdik a munkat, mi akkor hagyjuk abba a hetkoznapokon.
A gep leszallt, gyorsan kijutottam a csomagokhoz, ahol a fonokom mar vart ram. A fonokomrol el kell azt mondanom, hogy az egyik legjobb fej ember a foldon. Kivalo manager, es mindekozben megorzi az emberiesseget, nincsenek masokkal szemben eloiteletei. Igy aztan nekem mindig is jo volt a kapcsolatom vele.
Ahogy azt meg kiutazasom elott megbeszeltuk, autoval jon le ertem LA-be, hogy aztan megmutasson nekem nehany dolgot. Egy kivansagom azonban volt, hogy menjunk el a Mulholland Drive-ra, es ott kocsikazzunk vegig. A Mulholland Drive az egyik kedvenc filmem David Lynch-tol, es szerrettem volna egy utca tablat lefenykepezni, ha nem is ugyanolyat, mint ami a film elejen lathato, de legalabb egy onnan valot.
Idaig azonban nem volt konnyu eljutni, ugyanis hiaba a GPS amit beprogramozott meg elindulas elott, az autopalyarol olyan kis ut vezetett at, hogy keptelenek voltunk megtalalni. Ekkor elokerult a regen mar jol bevalt papir terkep, es egykettore megoldodott a problemank.
Mielott azonban a varosbol kifele tartva a Mulholland Drive-ra ertunk volna, illetve az arra vezeto autopalyahoz, athaladtunk LA belvarosan, illetve elkalanduztunk a Hollywood kiiras fele az egyik kilatohoz. Sajnos az ido amig LA-ben voltunk igen paras volt, a kozeli tenger miatt persze, de aztan felszakadozott es kisutott a nap.


































































LA-bol elindultunk eszaknak, Santa Barbara-n keresztul utunk elejen szinte vegig a tengerparton. Fonokom szerint ha valamivel kesobb jovok, akkor a jobb idoben a delfineket is lathattuk volna ugralni.
Delutan 4 korul erkeztunk meg Santa Maria-ba, a kocsiba mar bologattam az almossagtol, szinte mar vartam, hogy este legyen, de a vilag kincseert sem hagytam volna ki a BBQ partyt a fonkom hazanal, ahova nehany masik kollega is hivatalos volt. Megerkezsunk utan a felesegevel kezdtek surogni-forogni a konyhaban, illetbe a fonokom a kertben mar elokeszitett es bepacolt husokat kezdte elokesziteni a suteshez. Meg soha nem lattam igazi amerikai BBQ-t... baromira elveztem. Aznap delutan raadasul meleg is volt, csak ugy tuzott a nap, kozben a szep zold kornyezetben szallingozott a finom sult husok illata.












































A fonokom persze azonnal kinalgatott sorrel, eloetelekkel, ropogtatni valokkal, ugyhogy fel is karoltam egy Corona-t, azt be is zuztam, ami igy faradtan igen csunyan kibillentette a tudatom a helyerol. :-D
Valamivel kesobb megjottek a kollegak is, akikkel meg soha nem talalkoztam szemelyesen, max telefonon beszeltem veluk illetve kepet lattam roluk. Mindenki a ferjevel/felesegevel jott. A legnagyobb meglepetes az egyik munkatarsam felesege altal sutott Mo alaku sutemenyek voltak, melyet annyira elethuen csinaltak meg, mintha csak az atlaszbol vagtak volna ki.






















Ezen felul mindenkitol kaptam valami kis ajandekot. A tudat, hogy szinte ismeretlen emberek ennyire kitesznek magukert csak azert mert en megyek, nagyon meghatova tette a talalkozast es utazasom egyik legnagyobb elmenyeve emelte ezt a napot.
Este 8 korul aztan befejeztuk a beszelgetest es a fonokom elvitt a szallodaba. Na ekkor mare tenyleg alig lattam ki a fejembol, ugyhogy gyorsan kaptam magam, bejelentkeztem, szobaba fel, csakhogy...
Meggyult a bajom az ablakkal. Ugyanis be szerettem volna csukni, bar jo ido volt, siman maradhatott volna nyitva, de kb 200 meterre egy vidampark uzemelt nagy ricsajjal. Amugy is maniakusan ragaszkodom a csondhoz, ha aludni akarok, de minel faradtabb vagyok, annal jobban idegesit minden korulottem zajlo hangoskodas. Az ablak meg csak nem akart becsukodni... felhivtam a portat, hogy gyertek banyek, mert megorulok. Feljott a karbantarto, aszt ideiglenesen butykolt rajta valamit, amitol meg mindig ott volt a hezag, de aztan mielott lefekudtem, szerencsere a vidampark is bekussolt. Masnap pedig lebontottak, aszt lekoccoltak. Ugyhogy boldogan eltem tovabb az eletem. :-D
--------

Hollywood, ahol a szepseg es a penz az ur!
  

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gecc.blog.hu/api/trackback/id/tr35447263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

simonmondja 2008.04.30. 12:22:10

Olyan jó lenne, ha én is ilyen izginek látnám a világot, mint te.
Azért, igyekszem felzárkózni.
Majd többször is elolvaslak.
Asszem, én már úgy születtem, hogy a világot egy nagyon nagy Magyarországnak láttam. Képzeld, az első részben, amikor nem indult, csak másnap a repcsid, legyintettem magamban, és azt mondtam - mannyana.
Szóval, igyekszem, hogy csudát lássak, de mindig otthon érzem magam - hiába.
De ezek az amcsik nagyon kedves vendéglátók - tényleg.
A csirke meg jól néz ki. Valami régi főzőműsorban olyat láttam, hogy az amcsik kiterítik a csirkét, mintha elgázolta volna a Zetor, és úgy grillezik.
Még jó, hogy nem.
Ja, már olvastam a következő posztot is.
Jó, sűrű a programm. De mit mondtál Magyarországról?
Nekem semmi sem jutna eszembe. Milyen ország ez?
Jó, ne válaszolj, mert kiesel az emlékeidből.

Gecc 2008.04.30. 13:10:27

Szeva Simon!

Nem vallom magam kotozottsonka ruhas magyarnak, de ettol fuggetlenul nekem is hianyzik Mo, ha hosszab idot nem toltok itthon. Annyira nem tudom feloldani magam illetve az erzeseimet, hogy ne hianyozzanak. Hosszu tavon pl idegesit, ha nem beszelhetek senkivel szemelyesen magyarul, sokszor a nem megszokott kultura is idegesit. Azt hiszem eddig amerika volt az elso orszag, ahol azt ereztem, itt hosszabb tavon is le tudnek telepedni. Ez a hosszabb tavu letelepedes sem lenne hosszabb valszen 2-3 evnel, mert a nagyszulok es anyukam, illetve menaysszonyom szulei is eleg eros koteleket kepeznek Mo fele. Ezt egy kicsit szentimentalisan hangzik, de en akkor is igy vagyok vele.
Azert azt is szamitasba kell venni, hogy a 2 het amit kint toltottem szinte tenyleg csak a szorakozasrol szolt. Es bar a munka komoly, azert azt sem ugy kellett felfogni, hogy kotelezettsegek tomkellege szakad az ember nyakaba, ezert maris szorul a hurok, hanem szepen kenyelmesen, amolyan bohokasan multak a napjaim a kollegak koreben. Tehat azt mondanam, hogy amilyennek igy lattam amerikat, nagyon jo es szivesen elnek ott. Az emberek is mashogy viselkednek, es ez nagy pozitivuma amerikanak (ha nem a redneck-ekrol beszelunk persze :-] ).

"De mit mondtál Magyarországról?"
Sokmindenrol kerdezgettek is, de szerencsere altanossagaban nem voltak kultoralatlanok es ezert elegge sok mindenrol ugy kerdeztek, hogy arrol alapinformaciok voltak. A fonokom pl tobbszor is volt mar Mo-on, es bar sok ideje nem volt szorakozassal foglalkozni, de meg-meg nezett ezt-azt. Aki a sutiket sutotte (kolegam felesege), O pl a Tokaji borrol irt valami tanulmanyt, mert anno meg olyan suliba jart. El is hozta es atolvastam, nagyon korrekt tanulmany volt.
Politikarol, kozeletrol, latnivalokrol, tortenelemrol mindenrol beszeltunk. Nekik pl a szocialista rendszer kesz mesevilag, bar en csak 11 evet toltottem a vidamabbik barakkban, de nagyszuleimtol es anyukamtol azert sokmindent hallottam, en is megeltem 1-2 szep dolgot benne.

simonmondja 2008.04.30. 13:22:31

Csövi Gecc.
Ja, nekem nincs honvágyam. Pont azt akartam mondani, hogy nem látom olyan másnak a dolgokat máshol sem.
Azért, gondoltam már rá, hogy Indiát kéne megcsáklyáznom, hátha azt végre - másnak látnám.
De, amilyen peches vagyok, az aszkétákat, akik tíz gyerek után az ágyékkötős koldulást választják, sima elvált férjeknek látnám, akik inkább csöveznek, minthogy a sok büdös kölyköt és a sárkány mamát, még egyszer lássák.
Szóval - így.
Valahogy.

simonmondja 2008.04.30. 13:59:32

Vagy ez az utolsó kép, mégis a zetoros csirke lenne?

Gecc 2008.04.30. 14:09:25

:-D
Az izesitese edes tesztas volt, nem csirkes, de hat ki tudja milyen granulatumokbol keszitik ott kint a sutiket?

simonmondja 2008.04.30. 14:23:04

Jahogy az a süti?
Egyszer ettem sütit az amcsi kávézóban, vagy miben, itt pesten, de nagyon forró volt, és legalább kétszer édesebb, mint amit elviselek. De az is igaz, hogy én nem sok cukrot viselek el.
Most olvastam a NY a magasból - részt.
Nagyon nekem való hely ez a Város.
Csak azt nem értem, hogy hogy csinálják, hogy ennyi ember jár be és nincs annyival több gyalogos a járdákon és kocsi az utcákon, mint itt nálunk a belvárosban.
Sőt. Itt Budán, simán nagyobb a nyüzsi.
Vagy rosszul látom?

simonmondja0 2008.04.30. 14:25:45

A Budát azért mondtam, mert Pest még annál is ergyább.

Gecc 2008.04.30. 14:38:00

"Jahogy az a süti?"

Hat oda is vagyon irva... "A legnagyobb meglepetes az egyik munkatarsam felesege altal sutott Mo alaku sutemenyek voltak, melyet annyira elethuen csinaltak meg, mintha csak az atlaszbol vagtak volna ki."
Nah...

NY-ban hetkoznap igen csunyan nagy volt a fogalom. A Park Ave. (3-3 savos) kivetelevel minden sugarut csak 2-2 savos, a keresztutak pedig szinte mind, kivetel nelkul 1-1 savosak. Igy a szamozott utcakbol kikanyarodo autok allanodan belekerultek a keresztezoddesbe. Egesz nap csak a dudalas megy, de legalabb nem kuldik el egymast az anyjukba. Szoktak csak azert is dudalni, hogy vigyazat, jovok.

Pesttel nem tudnam osszehasonlitani, mert ket total kulonbozo vezetesi kultura es szerintem ez megbelyegzi az egeszet.
Amugy Pest hihetetlen szar... nekem hetfon reggel 40-50 perc, mig Lorincrol kijutok az M1/M7 kozos szakaszara. Hetkoznap estenkent ha megyunk haza az ugyancsak kb 1 ora, mire beerek. Rohadt Demszky!

lapi 2.1 2008.04.30. 15:25:09

gecc brother! télleg jók a képek. nyomj fel, amennyit csak lehet. simon, neked beugrik californiáról a műanyag szán mikulással a kertben from annie hall? :D

simonmondja 2008.04.30. 15:36:03

Ja, nem. Én a fölötte lévő grilles akármire gondoltam.
Asszem, nagyon otthonos kis város nekem ez a NY.
És a repülőkön lehetett valahol egyet füstölni ?

simonmondja 2008.04.30. 15:41:02

Nagyon pipec kis szán. Azt tuti, hogy átvesszük. Alpintechnikás mikulást már láttam családiházon.
És az Elze filmet láttad, mikor a kigyúrt fazonok verdáját szétverte a Woody a parkolási balhé miatt?

Gecc 2008.04.30. 15:46:30

Simon

Asszem nemdohanyzo volt a gopzi, monnyuk en amugy sem fustolok. 9 ora dohanyzas nelkul... kibirod? :-]

simonmondja 2008.04.30. 15:48:01

Erős altatóval.

lapi 2.1 2008.05.01. 08:12:25

.... én meg sütiket eszegetnék a hosszú úton és úsznék a levegőben a jumbóval.

időnként mellette... :DDD
süti beállítások módosítása