Aszt akkor aszt úgy nem lehet!

Aszt akkor azt úgy nem lehet, hogy ne nézd megfele!

Aszt akkor aszt úgy nem lehet, hogy utolsó kommentek!

Kedves ELMŰ...

2009.01.05. 16:58 Gecc

...bekaphatjatok!
Csak igy szimplan!

Csak a tisztanlatas kedveert, de azert el kell mondanom, 2 honapja elek egy 80 literes bojlerrel egy fedel alatt. OK, nem tul nagy, de azert valahogy csak kihuztuk vele december 31-ig. Aztan tortent valami, megpedig hogy a megtapasztalt vezerelt aram szolgaltatas bar torvenyes keretek kozott atfolyik a bojleren, csak eppen nem felhasznalobarat modon.

Tovabbi tisztazas vegett a vezerelt aram szolgaltatasanak fogalma es gyakorlata.

Az ejszakai aramrol szot sem erdemes ejteni, hiszen nem is ertem, hogy lehetett abbol megelni, ha csak 80 literes bojler allt hozza rendelkezesre... :-D
Hanem inkabb vezerelt aram... na az mar egy csuda. Lehet dragabban adni, mint az ejszakait, hiszen a nap barmely szakaszaban felkapcsolhato (csak a szolgaltato altal termeszetesen), tehat maris nem ejszakai. Azert szerencsere legalabb azt megszabtak nekik, hogy napi mennyi idore kell a szolgaltatast minimum nyujtaniuk. A cikkben szereplo tablazat tokeletes ralatast nyujt a miniszterium altal kiadott rendeletre:

Téli időszámításNyári időszámítás
22–6 óra (völgyidőszak): legalább öt, legfeljebb hat óra.23–7 óra (völgyidőszak): legalább négy, legfeljebb öt óra.
6–22 óra (csúcsidőszak): a fenti időintervallumtól függően legalább két vagy három óra, tehát huszonnégy óra alatt legalább nyolc óra.7–23 óra (csúcsidőszak): fenti időintervallumtól függően legalább egy vagy két óra, tehát huszonnégy óra alatt legalább hat óra.


Aztan jon a csavar... HETVEGEN NEM TESZNEK KULONBSEGET CSUCSIDOSZAK ES VOLGYIDOSZAK KOZOTT! Nooomalis? :-D
Tehat marad a 8 es 6 oras minimalisan kotelezo aramszolgaltatas, de azt a szolgaltato donti el, hogy azt mikor adja. Tehat, csak hogy feltelezesekbe essunk, a szolgaltato akar azt is megtehetne, hogy adjak ok a 8 orat, de azt csak mondjuk ejfeltol reggel 8-ig. Tehat mint halottnak a csok, mert az igaz, hogy hajat mosni, meg borotvalkozni, ebedet fozni majd mosogatni tudunk belole, de estere, amikor az ember alvas elott (mert ugye azt szokott) letusolna (80 liter viz egy kad megtoltesere... ez jutott eszembe, da mar adtam is magamnak a tockost :-D ), egy csopp hasznalatra alkalmatos homersekletu viz nem marad a tartalyban. Ne feledkezzunk meg arrol sem, hogy a 80 liter vizbol effektive kb 60 liter forro viz hasznalhato csak fel. Aztan ugye ahogy a hideg viz aramlik a tartalyba, a forro vizbol egyszercsak langyos, majd hideg viz lesz.
Felteszem a kerdest, hogy vajh egy ketgyerekes szegenyebb csalad, meg egy nagyobb bojlerrel is (120-160 liter es azert ezek mar igen nagy helyet foglalnak el), de hogy a szarba jut allando melegvizhez egy olyan hazban, ahol nincs lehetoseg gazvizmelegitot felszerelni (kemeny kell hozza ugyebar), de meg egy 80-120 literesnel nagyobb bojlerhez sincs hely?
Oszinten szolva leszarnam, ha lenne mondjuk egy >400 literes faintos szigetelesu viztarolom, nade nekem csak egy ocska olasz 80 literes bojlerem van, ami olyan pikk-pakk kihul, mint a picsafejuvaddiszno.

Mit is kellene tennie a szolgaltatonak?
Noshat tok egyszeru... nem kellene onzozni es onos erdekeket szemelott tartva extraprofitra szert tenni, mikozben egy rakas ember szopja a hideg vizet, csak mert nem felhasznalo barat a szolgaltatas, es miert? Mert a miniszteriumban valszen olyan emberek ulnek, akiknek nemhogy egy 80 literes bojler vizenek melegentartasa nem jelent gondot, de a 600 kobmeteres uszomedence vizenek melegentartasa sem.

Mit tehet ilyenkor az ember?
Mondanam hogy semmit, mertugye ha szolok az ELMU-nek valszen Bud Spenceres mozdulattal mondanak, hogy pffff, vagy csak elhajtananak, hogy ocsi, mivan, idegurult a labdad? Igy aztan vagy turok, vagy fogok egy rohadt csavarhuzot, egy kabelt es egy villasdugot, oszt osszeeszkabalom a normal 24 oras aramszolgaltatast a bojler szamara is. Ami nekem fixen van bekotve, tehat ha a szolgaltato rajon, akkor a csavarhuzot a kabellel es dugoval egyutt elobb kihuzzak, majd a seggembe toljak, s kozben kozlik, hogy akkor kedves Uram, ez most onnek nagyon sokba fog fajni. En meg mondhatom nekik lesutott szemmel, hogy onok pedig kedves Uraim, baszodjanak meg... a vezerelt aramuk altal.

--------
- Jatszva arulok!
    
 

43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gecc.blog.hu/api/trackback/id/tr11859579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

liidiiia 2009.01.05. 19:37:35

ez megint tök nagy disznóság... :-(
valszeg nekünk is ezért nem volt értelmes időben (amikor az ember ébren van, szal nem hajnal 4-kor) melegvizünk a kulcsosházban...

az országos fogyasztóvédelmi egyesülettel nekem nagyon jó tapasztalataim vannak. nem személyesen, de a körzetünk egy nagy ügyét az ő segítségükkel oldotta meg egy pár szomszédunk. (cc 50 milka..., persze rengeteg emberre leosztva, de akkor is!) www.ofe.hu .

mondjuk, kérdés, hogy mennyi időt szán egy ügyre az ember. az még tapasztalat, hogy ha több hasonló panasz megy az ofe-hoz, azt összegyűjtik, és akkor lehet frontálisan támadni másokkal együtt, illetve, ha van olyan, amiben valaki sikeres volt (pl egy perben...stb), akkor azt infóként kiadják, hogy azzal is érvelhessen az ember. persze ez lehet akár emberfüggő is, hogy kinek konkrétan melyik munkatársuk segít, de nekünk szupernagy segítséget adtak.

na, nagy szemétség ez mán megint... :-(

Walter Melone (törölt) 2009.01.06. 10:51:29

Helló Gecc!

Nyugodtan használd a bojlert a normál áramról. Nem tilos. Ezt a vezérelt áramot pedig el kell felejteni. Legalábbis addig biztos, amíg ilyen furán szolgáltatják....

Én a normál hálózatról használom a bojlert, egy időkapcsoló közbeiktatásával. Így nem pörög egész nap, de ha több vízre van szükségem, bármikor bekapcsolhatom.
Üdv

Gecc 2009.01.06. 11:58:39

Csa Walter!

A cikk aszonnya, hogy a fixen kotott bojlert, mely a vezerelt aramra csatlakozik, nem lehet atkotni a 24h-s aramra. Ennek bizonyara 2 rettenet bolcs magyarazata van.
1. Nehogy rosszul koss be egy nagyteljesitmenyu fogyasztot hazibarkacsban.
2. A hozza nem ertok, de esetleg hazibarkaccsal meg megbirkozo emberek ha jol is kotik be, nem hiszem hogy gondolkodnak egy idokapcsolo beiktatasan, igy szinte allanodan futene egy rosszabbul szigetelt (i.e. az enyem :-D ) bojler, mely a halozaton hatalmas terhelest jelentene... ezert is talaltak ki a vezerelt aramot ugye, hogy a kevesbe terhelt idoszakokban kapcsoljak csak be.

Namost ennek szemelyesen meg nem erdeklodtem utana, hogy akkor mi van, atkothetem-e, de ha nem mutatkozik fogyasztas a vezerelt aram merojen, akkor a szolgaltato bizonyara feltuno esetkent fogja kezelni...
namost aztat meg 4 honapert nem fogok elverni egy rakas penzt, hogy ilyen-olyan kapcsoloszekrenyt gyartsak magamnak, ami hol innen, hol onnan veszi az aramot... merhogy ugye 4 honap mulva a sajat kis hazacskankban lakunk mar, ahol minden gazzal megy (Isten aldja Putyin elvtarsat es Medve baratjat :-D ) es nem lesznek ilyen gondjaink, es nagyon remelem hogy eletem soran tobbet alberletben nem fogunk lakni.

De azert megjegyzem, hogy tegnap megint csak fel 12-kor tudtam furdeni, mert meg hetkoznap - amikor nem is vagyunk napkozben otthon - is hideg a viz.
Hulye ELMUk... ELMU hulyek!
:-D

Amugy meg vissza a komolysagra... az alap problema termeszetesen az, hogy
1. csak 80 lityos a bojler
2. noname, szarul szigetelt tipus
Ha egy faja, minimum 120 literes bojler lenne a lakasban, nem lenne semmi gond, mert ha ugye tobb vizet melegit, raadasul jobb szigetelessel, tovabb is marad meleg a vizecske.
De most mondjam meg a foberlonek, hogy ne legyen mar kamposorru :-D , oszt toljon be egy csucsgepet? Amikor idekoltoztunk beszerelt 2 olyan csapot, ami masnapra tomites szakadt is, ugyhogy sajat jominosegu csapokat kellett felszerelnunk, hogy ne egessuk le a kezunket...

Nehez az elet... :-D

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2009.01.06. 21:08:00

Gecckém, érdemben nem tudok hozzáfűzni, a bolylerek árnyvilága ismeretlen számomra, annyit viszont meg kell jegyezzek, hogy - bár mindvégig Érted vérző szívvel - baromi jókat röhögtem, míg olvastalak !:DDDDDDDDDDDDD

jaegtoer 2009.01.09. 17:19:09

Hajrá Gecc!
rohattt elmü, erről is az az izé izé tehet....

Na. eccerűen ügyeskedtek az elmü-s managerek, hogy lehet "észrevétlenül" lehúzni a népeket! A fackalapok nem gondoltak rá, hogy a hideg víz nem olyan mint a meleg víz, oszt kibukik a dolog, vagy így, vagy úgy. Persze az ilyenfélék ekkor már a hetedik határba'.

na, drukk az új házadhoz, osztánd csak kapálgathasd a kertedet mielőbb. rohatt elmü, rohatt bojler, rohatt kampssoor:-)r

Gecc 2009.01.09. 17:57:02

Holnap... ami nem ma van ugye, elmegyek az elektromossagi booootba, es veszek kb 4 meter kabelt, 2 aljzatot es 2 villasdugot. Namost csinalok egy hosszabbitot, amit elviszek a bojlerig, a vezerelt aram vezetekenek vegere megy a masik aljzat, es egy uj kabelt meg rakotok a bojlerre, annak a vegere a masodik dugot. Es ha aram van, minden van.

Rohadt ELMU! :-D

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.01.11. 19:27:43

Jogos minden szavad, Gecc kartárs!

Deviszont azt mondom, h ha már így tettél, állítsd lejjebb a hőfokot, max. 60 fokra, hisz ebben a felállásban nem kell különösebben tárolnia a hőt.

Csak aztán, ha nem vagy otthon hosszabban, akkor ne felejtsd el kihúzni.

Azért ez felvesz vagy 8-10 Ampert, úgyhogy a falban lévő alj, és a villás dugód is kellően fasza kell, h legyen.

Én azóta utálom a villany bojlert, amióta szüleimé évekig enyhén rázott. Elég veszélyes üzem, mikor áram alatt van, és fürdesz.

A káváját feltétlen rá kell kötni a földre, bár lehet, h azt nem piszkáltad.

Hajrá, szopasd meg az ELMŰ-t, te vagy az elműsebb:-)

Üdv.

Gecc 2009.01.11. 19:40:22

Szia Malac!

Ugye emlekszel meg, hogy villanymernok-e vagyok? :-D

Amugy a 60 fok nem eleg... minel magasabbra allitom a hofokot, annal kevesebbet kell elhasznalnom furdeskor, mert ugye tobb hideget kell hozakeverni. Ugyanakkor tovabb is tartja meg a melegebb vizet. Az teny, felfuteni tobb aram, de a jelen helyzetben egy 80 lityos tartallyal ez igy a legjobb.

Udv

liidiiia. 2009.01.15. 11:12:12

arra gondoltam, milyen klassz lenne, ha lenne egy belső radiátor bennünk, és akkor nem kellene fázni télen sem, csak egy akku kéne, mondjuk az alkarba operálva, egy mini szerkezet. meg ilyen itthoni meg uccai hálózatok, olyanok mint az atm, és az ember odatartja a könyökét, aztán feltölti magát. na, akkor a bojler sem lenne gond. :-D

Gecc 2009.01.15. 11:35:08

:-]
Ha itt tartanank, akkor mar az autok is villannyal mukodnenek.
Ebben az esetben pl a szivbetegek pacemakeret sem kellene soha cserelni...

liidiiia. 2009.01.15. 15:30:50

mert kell cserélni? óóóó, akkor aztat kellene először jól megoldani.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2009.01.16. 08:07:27

Lidiké, geniális újításod nem akarod beadni a Tudományos Tanács Feltaláló Részlegének Innovációs Alapjához?:)))))

Geccke, kérdeztem Tőled valamit odaát gáz ügyben.
Ha tudsz rá válaszolni, akkor Te legalább olyan geni leszel, mint Lidi:))))

liidiiia. 2009.01.16. 11:54:26

hölgyi, :-DDD , amióta einstein már nem a szabadalmi hivatal munkatársa, sajnos nem vagyok erre annyira motivált. plussz pár technikai finomrahangolás még hátravan. :-DDD

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.01.18. 08:01:27

Hello Gecc!:-)

Most látom, villanymérnök-e vagy-e, vagy e-e?:-)

Én meg úgy rémeltem, gép-észmérnök.

Nodeha így, akkor nem szóltam fentebb.

Viszont sztem a bojlerek világa lassan leáldoz. Sztem hosszútávon az a jó, ha akkor melegítjük meg a vizet, amikor rögtön el is használjuk. Nincs hőveszteség.
Így már érthető miért teszed 80 fokra.

Én viszont már nagyon igényelném a fűtőszálas pizsamát, mert ha így megy tovább a gázzal, a végén még mi, kisfogyasztók is korlátozva leszünk.

Üdv.

Gecc 2009.01.18. 12:33:40

Csa Malacka!

Igen... a bojlereknek annyi. Csakhat ugye itt az albiban se kemeny, se legalabb egy lik, amin az egestermek eltavozhatna, igy aztan nincs hova vizmelegitot felpakolni. Meg amugy is, nehogy mar a berlo gondoskodjon a sajat igenyeirol, ha vizrol van szo!
Szal az a lenyeg, hogy mostmar minden oksa. A 24h villanyszamla magasabb lesz... oszt? Amugy is csak hetvegen 1-2 orat kapcsolom ra, mert amugy reggel forro a viz, delutan 1 orat futik, en meg megtoldom a magam 1-2 orajaval, igy mindkettonknek ott a fincsi forro vizecske.

A futoszalas pizsama szerintem megoldhato egy pizsi es egy futoszalas agybetet osszeeszkabalasabol.
Kiszeded a szigetelt futoszalakat az agybetetbol, es hozzavarrod a pizsihez.
Vagy szetkapsz egy futott ulest es annak szalait adod hozza a pizsihez. :-D

jaegtoer 2009.01.19. 23:14:20

Szia Gecc!

Örömmel hallom, hogy a bojler-projekt a pilot fázison is túl jutott.

Akkor most már ideje, hogy álmodj valami szépet nekünk.

Szép álmokat!

liidiiia. 2009.01.20. 10:33:02

jaja, álmokat, állatokat akarunk!!!!! mindent és most!!!! :-DD

Gecc 2009.01.20. 10:43:36

Szia Jaeg!

Jaja, osszebarkacsoltam a vezetekrendszert... eddig talan 3-szor hasznaltuk, de nagy szolgalatot tett.
Ev eleje ota kitapasztaltam, hogy ezek a tetvek hogy adjak a 8 oras villanyt naponta 24 orara elosztva. Namost ebbol a delelotti es delutani valos ido pontosan 1 ora. Fel 3 es fel 4 kozott kapcsoljak be. Utana csak este fel 11-kor. Tehat a maradek 7 ora esti fel 11 es reggel 8 koze esik. Valljuk be, a reggeli ido meg jo is, hiszen meg kell mosakodni stb, tehat van forro viz. Hehe... csakhogy aki reggel furdik es nem csak arcot mos meg fogat es azert meg este is szeretne valamit kicsiholni a szaros bojlerebol, az max csak a delutani 1 ora hosszusagu futesre tamaszkodhat. Az meg mint halottnak a csok, ha amugy hideg a bentlevo vizecske. Szal aszondom, az ELMU ott rohadjon meg, ahol van!
Jah es innentol kezdve megint ejszakai aram am, nem pedig vezerelt, mert attol fuggetlenul hogy vezerelt, a nagyja ejszaka jon, tehat mar az ara sem fedi a valosagot, mert valjoban alig van elteres vezerelt es 24h-as aram kozott.

Uj kep akartok? :-D
Hat nemtom... most a heten uj irodaba koltozunk (1 emelettel feljebb), ugyhogy nemtom hogy lesz szkennerem. Aszondanam, inkabb jovohet. Vagy nem, de az biztos.
:-D

jaegtoer 2009.01.20. 20:43:48

Szia Kedves Gecc!

Sajnos nem vagyok offé semmilyen villamossággal összefüggő dologban:-) Mondjuk azt azért nem játszották el velem, mint az egyszeri emberrel, aki kérdezte, hogy merről jön az áram? azt a választ kapta, hogy taposson rá a drótra, és amerről fölpúposodik - na akkor onnan..
Ezt a bojleros dolgot azonban átérzem, mert pár évig, nekünk is így működött, és végtelenül bosszantott, hogy valójában sosem volt rendes meleg víz, most van, de ilyen bekapcsolós, mindegy hogy milyen napszak van. Azt a részét azonban ami az elmű disznólkodását illeti, azt azért értem. 1990-ben egyetlen olyan versenyző volt az országgyűlésben aki ilyen :-) villanymérnök:-) volt, komplett épületek mindenféle elektronyosságát képes volt megtervezni, no és képzeld nem delegálták mégsem a Villamosművek (vagy mi? ) felügyelőbizottságába.:-( szóval rohadt egy társaság ez, nem véletlenül mondom mindig óvakodjatok a menedzserektől és az ügyvédektől, mert csak rosszul járhattok. Persze Lapival kivételt teszek ebben, mert aki így méri a sört, az rossz ember nem lehet:-)

"Szal aszondom, az ELMU ott rohadjon meg, ahol van! "
...ehhez szívből jövő felkiáltással én is csatlakozok, azzal a megszorítással, hogy ettől még kö lönni villanynak a konnektorba':-))) már mint a rohadás után is. Vegyék csak ezt észbe, jobb ezt tisztázni. Áram köll.

Ezt az álmodós dolgot csak azért említettem meg, mert úgy vettem észre, hogy némely kolleGinák erősen lefoglalnak ilyen-olyan ürügyekkel, és csak diszkréten figyelmeztetni akartalak, hogy ez alatt a nagy női nyomás alatt se feledkezz meg azért arról, hogy a kolleGinális kötelezettségek konstruktív kiélése mellett más irányú kötelezettségeidet azért ne hanyagold el teljesen, mert bár türelmesen várjuk, de durvára szomjazunk az új postra, és ezen már Lapi jövő évi sörkészlete sem segíthet.

A technikai problémákat megértem, az rendben, csak a kollepinákkal kell vigyázni, mert azok veszélyesebbek mint a 380:-)

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2009.01.21. 08:57:11

Jaeg :DDDDDD
Csudapofa vagy!:))))))))

Geccke, amúgy meg télleg. Igaza van Jaegnek. Elhiszem, hogy ez már kész elmübaj, na de hát várjuk, hogy túllendülj a pszichés terhelésen, s ha kérhetném, szíveskedj egy kis gyöngyöt szórni elénk!:)

liidiiia. 2009.01.21. 10:49:30

hölgyivel és jaeggel gyönygyszórásilag teljesen 1etértek :-))))

Gecc 2009.01.21. 11:23:29

Jooovan jooovan! Ertem en a celzast... :-D
Amint alkalom nyilik ra lesz is valami. De manapsag meg a munkam is annyi, hogy orulok ha neha netkozelbe jutok, nemhogy meg rajzoljak is. Lassan az emberiseg egyeduli rabszolgajanak erzem magam...

lapi 2.1 2009.01.21. 19:02:45


szeva gecc et!!! :DDD lebuktam, mert mostanában sehová sem jutottam el. na jó, paszti kivétel, de ott ideológia csatát vívtam inkább kevesebb, mint több sikerrel. :D ma a kispesti piacon ebédeltem állva, úgy ahogy kell és kuvajó volt. frissen készítettek mindent és olcsó is volt. hiába, az istenke jó kedvében volt, amikor kispestet megalkotta, jólehet ez a focicsapatra nem vonatkozik, mert ott simán elhoztuk ugye az egyik pontot, mégha nagy mázlival is.

az elmüt üssed, de a konnektort ne bántsd, mert abból jön nemsokára kis csövön az internet. :DDD

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2009.01.21. 19:24:44

Te Gecc, én most tényleg kezdelek megsajnálni...
Ennyire gáz a mh-ed?

De azért "az emberiség egyedüli rabszolgáján" nagyot röhögtem, bocsi!:DDDD

Oké.
Kivár-lyuk.

Gecc 2009.01.21. 22:37:16

Szia Holgyi!

Az uj munkahelyem megerne egy komplett posztot, de nem hiszem, hogy lenne lelekerom azt az iszonyatos mennyisegu alattomossagot idevesni, amit elkovetnek ellenenuk. Meg a kedvem is szar lesz tole...
Ma egyaltalan nem jutottam net kozelbe... mert az a sok keresoablak ami nyitva volt, na az mind munkaugyben volt nyitva.
Ugyhogy kivagyok, mint a csepelt kukorica.
Hetfon kerultem a melyvizbe, es azota orulok, ha nem szedjem le valakinek a fejet idegemben.
Hogy egy orokervenyut idezzek... termeszetesen Roncsfilm : "Szar a egész"

Es hogy uditsem a pillanatot... most pedig elmegyunk a kollegakkal beszelgetni es iszogatni.

Nah akkor holnap reggel! Joccakat! :-]

Gecc 2009.01.21. 22:37:47

Lapi!

Neked holnap! Most kocc! :-]

liidiiia. 2009.01.22. 00:32:55

hát, a melóhelyed olyannak hangzik, mint mikor cirmos űrmacskát fellőtték az űrbe ugye, még a tavaszi posztodban, egy porszívóval egyútt, ami hozzá volt kötve, hogy ne hagyja el, és feladata volt kiporszívózni az egész űrt, ami teljességgel abszurd és embertelen feladat, pláne egy macseknak is...

Gecc 2009.01.22. 10:35:44

Jo reggelit!

Ha pentek ilyenkor lenne sem orulnek, mert miert csak most? A szombatnak sem, mert tudnam, hogy nemsokara hetfo es kezdodik minden elolrol...
Nem jo ez igy!

Szal porszivos macska... A helyzetet sulyosbitja azon teny, hogy a munkam maga a 22-es csapdaja, vagy egyszerubben a nyuszika esete, ha van sapkaja, ha nincs, akkor is nyakoncsapjak.

Gecc 2009.01.22. 10:49:12

@lapi:

Most ugy kijott belolem a mondhatnek, hogy a kispesti pijacbol kenytelen vagyok posztot irni! :-]

jaegtoer 2009.01.22. 16:46:31

Húú Gecc, ez így szörnyen hangzik! Abban leledztem, hogy kis haskivan pólójú csajszik között egyensúlyozva kapkodod a fejed ide-oda, na de ettől egészen eltérő az ablakerdő, meg a genjaság, meg az alamuszi alantassság járhatatlan ingoványa... erről nem volt szó:-((((( Akkor Téged beetettek! ...basszus!
Akkor itt meg kell keresned a helyzet kulcsát...

A kispesti piacon vagy 15 éve nem jártam, kíváncsivá tettel:-) lehet, elnézek eccertsak arrafelé, milyen a lacikonyha? van-é még? Vagy lángos, vagy mittom én?
Rémlik, mintha Lapi falatozott volna arrafelé valami jót, vagy az nem a piacon volt? Na megnézem hogy is volt?

HAJRÁ GECC!

Gecc 2009.01.22. 18:38:04

Szia Jaeg!

A helyzet az, hogy a csajok nagyon jofejek, veluk aztan tenyleg nincs gond. Annal inkabb a vezetoseg... es azok vezetosege, meg azok vezetosege. Istenig azert nem juthatnak el, mert kevesek ezek ahhoz.
Persze minden cegnel paraszt a vezetoseg, de ezek most nagyon spec. parasztok. Az a fajta, aki gumicsimmaban vasvillaval allit be a Mekdonalcba egy Jokai bablevest rendelni.

A piacos posztot megprobalom mielobb megalkotni, mert igencsak csillogott a szemem a sok szep emlektol (egesz heten a legjobb dolog, ami tortent velem... eddig). Iagazbol delelott elkezdtem irni, aztan abbamaradt. Most dolgozom, de talan ma lesz egy kis idom kesobb csapkodni a billentyut. :-]

liidiiia. 2009.01.22. 21:46:21

dejó dejó :-)))) , tökre várom, a biciklizős képet is nagyon szerettem anno. :-)

Gecc 2009.01.22. 21:49:11

Biciklizos kep? Nemtom melyik az!

Viszont most hogy mondod, bicikli es piac kozott is van osszefugges, ugyhogy bele is vesem az iromanyba. :-]

jaegtoer 2009.01.22. 21:53:14

Hja, a vezetőség... az nehéz ügy...

Nekem szerencsém van, az enyéimmel nincs bajom, de ez ritka szerencse, de ismerős, azért volt egy, aki nagyon, de nagyon buta volt, de szarkeverésben teljesen jeles, na az egy nehéz ügy volt. Sajnáltam eljönni, de aztán búcsúzóul én is megkavartam, s aztán ő is eljött, csak neki kellett, mert küldték:-) Még nagyobb szerencsémre nem oda, ahova én. de már nem haragszom rá, mert jól jöttem ki a dologból, és azóta az álma is teljesült, született egy kisbabája (nem én voltam:-) szerintem a gólya hozta:DDD

Türelem gecc. Öt tonna türelem. Akkor legalább a csajszikban nincs semmi hiba. Ez is valami:-)
nem rontják az ember szemét, hanem edzik:DDD

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2009.01.23. 09:01:24

Valahogy nekem felfoghatatlan az érdes modor, az intrika, a szándékos piszkálódás - női nem tekintetében meg egyenesen anakronizmusnak tartom - mert azt biza nem lehet rálőcsölni se életszínvonalra, se ebbéli frusztráltságra, amit manapság önfelmentő érvként hallani.

Ha valaki bunkó, az a Riviérán és a Tisza parton is az!
Az viszont gáz, ha kénytelen vagy benyelni nap, mint nap az ilyesmit...

Hm...
Sajnálom...
Különösen, mert odalettek pozitív várakozásaid, emlékszem pár hóval ezelőtti optimizmusodra, örömödre....

Igen, 5 tonna türelem, aztán hátha jön majd 5 tonna dollár is hozzá! Vagy ha az mégsem, hát Huf.
Uff :)

Gecc 2009.01.23. 09:28:26

Szia Holgyi!

Szerencsere a kollegakrol nem lehet elmondani, hogy piszkalodnanak. Mindnyajan ugyanazon vezetesnek vagyunk kiteve, ugyhogy lelekben az osszetartas maximalis. :-]
Mint altalaban az ilyen helyzetekben, abban talalunk menekulesi utvonalat, hogy jol kibeszeljuk a tortenteket, es mindenkit elkivanunk izesen az anyukajaba. :-]

Noshat... az optimizmusom jol latod, elszallt. Legalabbis nagyreszt... azt a minimalis maradekot meg elraktarozom kesobbre es eloveszem, ha vege a valsagnak. :-]

liidiiia. 2009.01.23. 11:30:27

szia, egyszer régen írtál arról, hogy brinyóztál gyerekként a kihalt piacon vas du, és azt olyan jó volt olvasni anno, teljesen beleéltem magam, annyira, mintha én tekertem volna a bringát. aztán jól meg is beszéltük, hogy az én képzeleti képem, és a valóság mennyire egyezett. de ha megint beleveszed ezt a képet, az tök jó lenne.
:-)

Gecc 2009.01.23. 11:57:33

Aztan kesobb nekem is eszembe jutott, hogy valszen arra gondoltal... :-]
De az nem a kispesti, hanem a lorinci piacon volt. Az egy teljesen mas stilusu piac volt egyebkent anno. Oda mas emlekek kotnek. :-]

liidiiia. 2009.01.23. 12:55:42

:-)
a nem képszerű adatokra nem mindig emlékszem jól, de akkor tök jó, mert akkor ez egy másik piac lesz. :-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.01.24. 07:15:23

Szia Gecc!
Látom idekeveredtél, ebbe a csávába.
Remélem az a munkaügyben kinyitott sok ablak, mind munkakeresés miatt van nyitva.
Azért annyi örömöd biztos lesz, hogy a többi rabszolgával jól összebarátkozol.
Én, mikor két hónap után léptem egy ilyen helyről, voltam olyan hülye, hogy el akartam felejteni a csapatot, akikkel annyit röhögtünk-a feszültség, tudod - és kipucoltam a nyomát is a helynek.
Később megbántam. Nagyon hiányoztak, de már mind szétszéledtek.

Gecc 2009.01.24. 09:28:45

Szia Simon!

A munkatarsakkal valo baratkozassal soha nincs problemam. Volt egy munkahelyem, ahol masfel honapig dolgoztam, meg probaido alatt leleptem... noshat nem azt kaptam, amit igertek. Nem penzben, hanem munkaban es kovetelmenyekben. Igy aztan rovid uton meg is valtam toluk... hozzateszem szerencsem volt, hogy konnyen talaltam akkor munkat. Ettol fuggetlenul az ott megismert kollegak nemelyikevel meg most is tartom a kapcsolatot, holott ez 6 eve volt.

Az elso munkehelyem tartom etalonnak, ahol nagyon szerettem amit csinaltam. A zalaegerszegi melom egy masik kerdes, mert valojaban az volt eletem legjobb munkaja (egyedul dolgozni, a fonok amerikaban, egesz nap azt csinaltam amit akartam, csak a munka meglegyen), nem lehet etalon, mert ilyen munka valojaban nincs is... max ha az ember politikus... csak akkor a munkat sem kell elvegezni. Na mindegy is...
Szal az elso munkam imadtam. A csapat nagyon jo volt, a munka ugyszinten, megbecsultek, a vevok kulfoldrol meghallgattak a tanacsaimat es legtobb esetben meg is fogadtak...
Szoval nehez ugy munkalkodni, hogy az embernek elvarasai vannak, noha persze nem teljesithetetlenek (sör a munkahelyen pl... azert a munkavallalo tudja hol a helye), de azert csak nem kellene abszolute minden onbecsuleset sarba tiporni. Mondjuk ez nalam nehez, nem olyan egyszeru porig alazni, nem veszem magamra, de ez csak az egyik fele, mert ettol fuggetlenul meg ha ugy gondoljak kivaghatnak mint macskat szarni.

Szal... nehez ez!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.01.24. 10:09:50

Nem mesélek, pedig tudnék, de utálom a visszanézést.
Úgyhogy.
Ne agyalj rajta, mert bevésődik.
Ez a legjobb, amit tehetsz, és úgyis lépni fogsz.

Gecc 2009.01.24. 12:13:38

Sot... meg az is lehet, ha jobban belerazkodom, maradok is.
Bar azert igen nagy hatulutoje a munkamnak, hogy a szocialis eletem megszunt letezni, ugyanis amerikai ido szerint kell dolgoznom. Es azert ez igy sokaig nem kivitelezheto...


Na asszem megszerkesztem az uj posztot a piacrol, aztan nemsokara betolom. :-]
Bar a jo idore valo tekintettel azt tervezzuk, hogy felugrunk az Uttorovasutra... illetve Gyermekvasut! Hiaba... azok a regi szep idok! :-D
"Rontasa tort rank a dulo viharnak,
Ordas had aradata kelt ellenunk..."
:-D
süti beállítások módosítása