Aszt akkor aszt úgy nem lehet!

Aszt akkor azt úgy nem lehet, hogy ne nézd megfele!

Aszt akkor aszt úgy nem lehet, hogy utolsó kommentek!

A karbantartó

2008.07.20. 11:07 Gecc

 Mar kb. 2 hete dolgozom az uj munkahelyemen. Valojaban anyukamtol vettem at az O munkakoret, poziciom alapjan karbantarto vagyok a kispesti Sarga Iskolaban. Eloljaroban annyit, termeszetesen nem vagyok elegedett, sot!

Kezdtem azon dologgal, hogy csutortokon szabadsagot kertem. Egyaltalan nem tudom mire, mert arra nem emlkeszem, de a szabadsag kellett.

- Lemegy az alagsorba, ott egyenesen tovabb, majd a szokasos iktato fuzetecskebe behuzzak a kert szabadsagot. – mondja egy igen segitokesz holgy, valoszinuen tanar lehet.

- Igen tudom, anyu itt dolgozott, vele mar voltam, amikor kellett neki nehany nap.

Elindultam hat az alagsor fele, mely a Jozsef Attila utca felol nyilt. Az iktato fuzetecske egy igen erdekes, mondhatni mar furmanyos megoldasu irat, illetve irattarto. Vegyunk egy hengert, abbol metszunk ki egy darabot. Ez az irattarto maga, melyre egy ugyancsak passzentos teto tartozik. A teto pedig felrehuzhato, nem pedig leszedheto az aljrol, de ugyanakkor nem lehet lecsusztatni rola, megakad a vegen. Bandukolva az alagsor fele gondolkodom azon, hogy mennyire szar mar ez itt? Elviselhetetlen es egy ennel sokkal jobb munka utan kellene neznem. Az alagsorban szemben, ahogy azt el is mondtak illetve sajat tapasztalataim alapjan is tudva levo volt, az ajtora ki irva „Szabadsag keres“. Bemegyek, ahol egy igen molett holgy fogad.

- Szeretnek szabadsagot kerni jovohet csutortokre.

- Ennek semmi akadalya... Maris, 2 het utan?

- Igen, szuksegem van 1 napra...

Felrehuzza az iktato papir tetejet, majd beirja a kert napot.

- Most pedig menjen fol a porta melle, es vegezze el a szukseges hatralevo... 

- Koszonom, tudom. – majd elbucsuzom.

Felmentem a porta melle, ahol egy vodor vizben kis merokanal allt. A vodor fole kiirva „hutes“. Kinyitottam a szabadsag kero fuzetecsket, majd leontottem egy merokanal vizzel. Furcsa, megteszek egy olyan dolgot, melyben nem talalok logikat. Az iktatas alatt a fuzetecske nem forrosodott fel, minek lehuteni? Ugyanakkor a fuzet maga vizallo. Ezek olyan dolgok, melyek az eletemet nem befolyasoljak, megteszem, de nem erdekel miert. Egyaltalan nem!

Rossz kedvem van... miert en, es miert most? Miert nekem kell ezt a SZAR munkat elvegeznem? Karbantarto egy iskolaban? Ulok egy padon, mely javitasra var. Szetesett, esnekem kellene megjavitanom. Csutortok van, de ugy dontok, elhalasztom jovohetre, hatha addigra mar nem en leszek az, akinek meg kell javitania. Bar eselyt erre, pillanatnyilag nem latok. Miert ne en lennek akkor is?

Jon a hetvege... regi baratokkal megyunk pentek este Bela lakasara, ahonnan valahova tovabbmegyunk, de meg nem tudjuk hova. Itt van velem T, O, ZS es N is. Becsongetunk, Bela ajtot nyit. Bemegyunk, furcsamod rend van es tisztasag, holott Belara nem ez a legjellemzobb megjelenesi forma. Felmeztelen, csak gatya van rajta, farmer es zokni, eppen O is keszulodik. Nem egy nagy lakas, igy aztan igen hamar a szobajanal jarunk... az agyon mindenfele koyv, leginkabb informatikai Delphi programozasi nyelvvel.

- Bazmeg Bela, miota vagy Te informatikus? – jon a kerdes valakitol a hatterbol.

- Hat... mar egy ideje ebben tolom.

Kozben elkezd oltozni. Felvesz egy melltartot, melynek alakja 100%-ban hasonlit az repulokon hosszu utak elott kiosztott szemfedore. Csipkes volt, es bar soha nem lattam ilyet, igen otletesnek tunt. A mellterto fole egy szinte teljesen atlatszo, mellben szukitett polot vesz fel. Belarol tudni kell, hogy hosszu haja miatt hatulrol szinte biztos lanynak nez ki, bizonyos ruhakban persze. Kedvenc egyuttese a Black Sabbath... nem mintha ez barmit is befolyasolna peresze.

- Figyu Bela, hol a klotyo? – kerdem en.

- Innen ki, jobbra, aztan mesz es szemben.

Elindulok, ahogy mondja jobbra ki, egyenesen tovabb szemben az ajto. Kinyitva az ajtot elcsodalkozom miert ilyen nagy a helyiseg. Egyetlen WC csesze van benne, no meg egy mosdo, de maga a hely nagyobb, mint maga a lakas eddig latott resze. Sokkal nagyobb… a vegeben pedig folfele egy lepcso vezet, azt viszont nem lehet latni, hova, mert a fal eltakarja. A padlot linoleum fedi, mely sotet barna es okker sarga, illetve feher foltokkal festett. Kozben bejon ZS, hogy neki is kell, letolja a nadragjat, mikozben mar mindenki a klotyo fele veszi az iranyt.
ZS vegez, nekem viszont mar nem kell, e helyett a lepcso felol erdeklodok, merre vezet.

- Fel a padlasra, de senki nem hasznalja, nincs ott semmi. – mondja Bela.

Ekozben ZS odafordul hozzam…

- Mi van bakker? Nem nezel ki valami jol!

- Tudod Te bazmeg, hogy mennyire szar havi 85 ezerert padokat es minden loszart szerelni egy iskolaban, holott nehany hete ennek meg a tobbszoroset kerestem? Megbecsult munkaero voltam egy jolmeno cegnel, most meg ugy kell az alagsorban szabadsagot kernem? Igen! Depresszios vagyok! Es kurvara tele van a tokom ezzel az egesszel...

Pont idoben kelek fel... A jo szomszed csak 11-ig van nyitva, nekem pedig friss kenyeret kell vennem az ebedhez.
Elgondolkodom a helyzeten es arra jutok, 2-3 heten belul ugyis eldol minden.

--------

- Szar a egész!

 

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gecc.blog.hu/api/trackback/id/tr20576409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walter Melone (törölt) 2008.07.20. 13:08:47

Apááám!
Valahol a klotyó, és a lépcső táján, vagy lehet a melltartónál azt hittem be vagy gombázva! :-)

Elég nyomasztó lehet erre ébredni, de én ilyen álom után simán vissza akarnék aludni! Ilyent filmen nem látsz! :-)

Gecc 2008.07.20. 14:02:05

Szeva Walter!

Elvileg ugye az ember az almait mindig tudja valamihez kotni. Nekem akkor szokatk ilyen nyomott almaim lenni, amikor amugy igen felzaklatott allapotban vagyok. Raadasul ez az egesz abszolute kotheto a jelenlegi allapotomhoz a munkammal kapcsolatban.
Mondhatni mar remalom, mert a legbrutalisabb felelmeimet sikerult most kivetitenem magamban, ugyhogy ha nem muszaj inkabb nem almodnam ujra, vagy almodnam meg a folytatasat, mert lehet szarul jonnek ki belole.

Ugyanakkor ritkan alomodom, foleg olyat, ami ennyire megragad bennem. Szinte soha nem tudom visszaidezni mit almodtam. Az is teny, ha almodom is, akkor is csak rovidebb es szinte semmitmondo dolgokat.

Nah... hat remelem nem leszek karbantarto. :-]

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.07.20. 18:01:15

Gecc et.!

Baszki, ez egy hardcore szöveg, félelmetes. Olyan, mintha egy 80-as évekbeli magyar filmet látnék.

Elgondolkodtató....

Gratula!

Üdv. malac

jaegtoer 2008.07.21. 00:48:38

....Hajnóczy Péter....tudott még ilyet...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.07.21. 08:13:35

Geccke

Látom oldalt a linket, de egyúttal azt is, h még üres. Sztem tök jó cucc lesz, de vigyázz, nehogy feljelentsenek tiltott önkényuralmi jelkép használatáért!
És ez most nem is biztos, h vicc!

Üdv.

Gecc 2008.07.21. 08:40:47

Szia Malac!

Remenykedjunk, hogy a benne levo tartalom nem kesztet senkit ilyen cselekedetre. :-]
Ha meg igen... hat a part likvidaltatja. :-D

hölgyválasz · http://holgyvalasz.freeblog.hu 2008.07.21. 10:09:28

Geccecském, hogy Neked milyen álmaid vannak.....?!? :DDDDDDDDD

Jó kis rágcsálnivaló csemege lehetnél egy pszihológusányinak !:)))

Bár annyira nem is megfejthetetlen a dolog nyilván/tekintettel a múltkor emlegetett pénzügyi mizériádra/ de hogy a Béla miként tud beúszni a képbe, pláne egy bögytartóval, háááát.... Freud legyen a talpán....!:))))))))

mt 2008.07.21. 16:20:33

úgy tudom ez nem számit tiltott önkényuralmi jelképnek csak a vörös csillag.

jaegtoer 2008.07.21. 22:48:05


Kedves Gecc!

:-(((((
Ist'n biz' Hajnóczy P. látomásos írásai jutottak eszembe
Te aztán mertél álmodni! Most már álmodj gyorsan- gyorsan valami vidámat! :-)

Gecc 2008.07.21. 23:31:34

Szia Jaeg!

Nem szeretek vidam dolgokrol almodni, mert semmitmondoak, nincs tortenet bennuk, amire fel lehet figyelni.

liidiiia 2008.07.22. 00:22:22

"lapi · lapi.blog.hu/ 2008.07.21. 11:14:11
ez baszott jó!!!"

osztom lapi véleményét, nagggggyon jó, jaja!!!!!!!!!


mi ez a vidámmal nem álmodni akarás itten? márhogy hogy van az, hogy a vidám nem elég súlyos???? ezzel nem érteni egyet. a komolytalan is tud nagyon komoly lenni, és ford is, sztem a súlyosság-lényegesség az nem ezen az aspektuson múlik. sztem :-)

Gecc 2008.07.22. 07:23:15

Szia Lidia

Hat nemtom... nekem meg olyan boldog almom nem volt, amiben barminemu lenyeget, momdanivalot vagy melyseget felfedeztem vona. Masreszt nem is ragadtak meg ugy, mint a bubanatas almok.
Vagy csak nem emlekszem... de az biztos. :-]
süti beállítások módosítása